Konal sa Festival dobrej hudby Sigord 2004

22.06.2004 Celý región

Tradičným úvodom spojeným s príchodom osádok asi 20 motocyklov začal sa 18. júna v areáli letného kúpaliska Delňa v Prešove dvojdňový program 8. Festivalu do...
Tradičným úvodom spojeným s príchodom osádok asi 20 motocyklov začal sa 18. júna v areáli letného kúpaliska Delňa v Prešove dvojdňový program 8. Festivalu dobrej hudby Sigord 2004. Vystúpili skupiny a sólisti z domova, ale aj hostia z Česka, Poľska, Kanady a Veľkej Británie. Súčasťou podujatia bol countrybál v noci zo soboty na nedeľu.

Predseda občianskeho združenia Sicortus Alexander Hudák za organizátorov zdôraznil, že nemenili ani programovú koncepciu festivalu, opierajúcu sa o dva faktory. \"Jednak známe hviezdy z domova a zo zahraničia a jednak mladé zaujímavé projekty predovšetkým z regiónu východného Slovenska, \" konštatoval. Podľa neho návštevníci koncertov 25 účinkujúcich si mali čo vybrať z hudobných žánrov ako country, folk, blues, či world music.
Prvú skupinu interpretov na tomto ročníku reprezentovala česká klasika trampskej hudby skupina Pacifik, ktorá vystúpila v sobotu 19. júna a to po prvýkrát vôbec v Prešove. V piatkovom programe sa po rokoch vrátil na festival jeho krstný otec český folkový spevák Wabi Daněk. Piatkovým hlavným ťahákom bol kanadský gitarista Marty Hall, ktorý mal veľký úspech už pri svojej minuloročnej premiére.
Východoslovenské skupiny reprezentovali v piatok napr. BB Country, Interval (obe z Prešova), Ortuť z Košíc. Práve odtiaľ prišlo do sobotňajšieho programu Duo Vyšívanky, ktoré Hudák pasoval za najväčšie prekvapenie v programe. A to nielen preto, že išlo o vôbec prvé dievčenské duo, ktoré na podujatí v jeho histórii vystúpilo.
O účinkovanie na festivale je stále veľký záujem, ale organizátori museli i tohto roku opatrne vyberať z ponúk. Napr. len z Česka sa im núkalo 30 kapiel.

(jj)
 

Vyberte región